Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

1ο Βραβείο Αφίσας 2ου Μαθητικού Συνεδρίου "Προχωράμε μαζί;"

Tο σχολείο μας, έπειτα από τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό αφίσας που διοργανώθηκε για τις ανάγκες του 2ου μαθητικού συνεδρίου "Προχωράμε μαζί; Συζητάμε πρακτικές για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση στο σχολείο.", έλαβε το 1ο βραβείο καλύτερης αφίσας, ανάμεσα σε 140 συμμετέχοντα σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (http://lyk-efkarp.thess.sch.gr/conference/contest.html)! Την κατασκευή της αφίσας ανέλαβαν οι μαθητές/-τριες Βαρλαντσάνη Πασχαλίνα (Α1), Γεροπούλου Βάϊα (Α1), Κουζλακίδης Ελευθέριος (Α1), Βάτα Τζέϊντι (Β2) και Σουλολλάρι Πάτρικ (Γ2), έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη τόσο από τους υπεύθυνους για τον διαγωνισμό εκπαιδευτικούς κα Καραγιαννίδου Κυριακή και κο Αλεξιάδη Γεώργιο, όσο και από τη διεύθυνση του σχολείου. Στους/στις μαθητές/-τριες απονεμήθηκαν κατά την έναρξη του συνεδρίου σχετικές βεβαιώσεις διάκρισης και το ειδικά σχεδιασμένο για το συνέδριο βραβείο.

Ο σχεδιασμός της αφίσας από τους/τις μαθητές/-τριες έγινε με γνώμονα τις διάφορες μορφές βίας που μπορούν να εκδηλωθούν (οπαδική, σωματική, ψυχολογική, διαδικτυακή κ.ά.). Η ιδέα των μαθητών/-τριών ήταν η δημιουργία ενός παζλ αναπαραστάσεων διαφορών μορφών βίας, περικλειόμενες από μια αλυσιδωτή κλειδαριά που φαίνεται να σπάει/ξεκλειδώνει για τις ανάγκες καταπολέμησης αυτών. Με την υπέροχη αυτή ιδέα, οι μαθητές/-ήτριές μας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά καλαίσθητο έργο τέχνης, να κατακτήσουν την πρωτιά και να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο το σχολείο μας! Τους/Τις ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους, την προσπάθεια που κατέβαλλαν και το ήθος που επέδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια της εμπλοκής τους με το διαγωνισμό.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την εργασία των μαθητών/-τριών κατά τη σύλληψη της ιδέας τους, την παρουσία και βράβευσή τους στο συνέδριο, το έργο που κατασκεύασαν αλλά και μερικά έργα άλλων μαθητών/-τριών από τα υπόλοιπα συμμετέχοντα σχολεία, καθώς και αναμνηστικές φωτογραφίες.




















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.