Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ 12ου ΕΠΑ.Λ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ

12ου ΕΠΑ.Λ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

     
Αγαπητοί καθηγητές, μαθητές και γονείς,

       Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση , χαιρετίζω την δημιουργία της Ιστοσελίδας του σχολείου μας, στον διεθνή κυβερνοχώρο, ( INTERNET ).
       Σ΄ αυτό το σημείο, τονίζω την αποφασιστική συμβολή της Πληροφορικής που χωρίς την ουσιαστική της συνεργασία και το πλήθος των εφαρμογών και προγραμμάτων της οποίας, ένα τέτοιο σημαντικό εγχείρημα θα ήταν απλά, ένα ωραίο όνειρο.
       Η επιστήμη, το ανθρώπινο δαιμόνιο, οι εφαρμογές, τα συστήματα, η αλματώδης εξέλιξη  των μέσων και των μηχανημάτων, των προγραμμάτων, της τεχνολογίας, αλλά πάνω από όλα αυτά, η συστηματική μελέτη, η μόρφωση ( διαμόρφωση κατά τον Αριστοτέλη ) σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο, προσδιορίζουν τον τελικό στόχο, που θέλουμε να κατακτήσουμε. Η επιμονή και υπομονή, η ευσυνειδησία, αλλά και ο τσαγανός των εκλεκτών καθηγητών – εκπαιδευτών και εν τέλει των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας, έδωσε το ωραίο επιθυμητό αποτέλεσμα, το  καλό επιδιωκόμενο, το θεμιτό και επιβραβεύσιμο, το  “άξιον εστί”  θα μπορούσαμε να πούμε λακωνικά, για την δημιουργία της Ιστοσελίδας του 12ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.
       Η ιδέα, ο σχεδιασμός, η σημαντική αφιέρωση χρόνου της πολυδιάστατης επιστημονικής γνώσης, του ζήλου, της θέλησης και της αγάπης για τις σπουδές που αφιέρωσε στην ζωή του, ανήκει βασικά, σε ένα εκλεκτό καθηγητή του σχολείου μας, τον Δημήτρη Νικολαΐδη, του τομέα της Μηχανολογίας.
       Μέσα στο μυαλό μου όμως, πιστεύω ότι υπάρχει η εικόνα, μιας συλλογικής ανησυχίας, περισσοτέρων εξ ίσου εκλεκτών καθηγητών και καθηγητριών μας των άλλων ειδικοτήτων και τομέων, οι οποίοι κατέχουν επαρκέστατα, το πλήθος των προγραμμάτων της Πληροφορικής, που με κάθε μικρότερη ή μεγαλύτερη συμμετοχή και τώρα στην αρχή της προσπάθειας, αλλά και στην συνέχεια θα βοηθήσουν, σε κάθε είδους βελτιώσεις.
       Σε αισθητικές και οπτικές συμπληρώσεις, σε χρωματικές επισημάνσεις, που κάνουν τα κείμενα, τις πληροφορίες, τις κάθε είδους ιστορικές αναφορές, το πλήθος των έγχρωμων φωτογραφιών, τις πολύωρες βιντεολήψεις, πληρέστερες. Με στοιχεία περισσότερο ενδιαφέροντα και ικανοποιητικά στο μάτι, περισσότερο θετικά στο μυαλό, άκρως ενδιαφέροντα στην σκέψη, σαν ένα τρυφερό χάδι θέασης, σαν μια γλυκιά συμπαράσταση επικουρικής γνώσης, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα του 12ου ΕΠΑΛ.
       Όλα αυτά συνθέτουν ένα φωτεινό αλλά και μακρινό αληθινό σημείο αναφοράς που “παιδεύει το μυαλό μας”, που ικανοποιεί τα ενδιαφέροντα και πολλές από τις απορίες μας, που εμπλουτίζει την σκέψη μας και τέλος γλυκαίνει ακόμα και τις περισσότερο σκληρές καρδιές, στα πλαίσια της τεχνολογίας και της μόρφωσης.               
       Είμαι ως εκ τούτου ικανοποιημένος και υπερήφανος, που το σύνολο των εκπαιδευτικών, όλων των επιστημονικών τομέων και ειδικοτήτων του σχολείου μας, είναι σε υψηλό και άρτιο επίπεδο, χωρίς εξαιρέσεις και όλοι έχουν μέσα τους την θέρμη, να μεταδώσουν γνώση επιστημονική, ώστε οι μαθητές του σχολείου μας, να είναι όσο το δυνατόν , καλύτερα  εφοδιασμένοι με τα θεμιτά όπλα της γνώσης, που θα τους βοηθήσουν, όταν βγουν έξω από το σχολείο, στην ζωή,  να δώσουν μια ευγενική μάχη άμιλλας και να την κερδίσουν, με το μέτωπο  ψηλά, με το δικό τους  σπαθί της γνώσης.
       Όλα αυτά, χωρίς την ανάγκη των ρουσφετιών, των αθέμιτων προωθήσεων  και  πολλών άλλων μικροτήτων, που συχνά διαπιστώνουμε, ότι υπάρχουν ακόμη στις μέρες μας.
       Με δόκιμο χαρακτήρα και με το κεφάλι ψηλά, με αξιοπρέπεια αλλά και αξιοκρατικά, να κερδίζουν την επιτυχία οι μαθητές μας παντού.
       Αυτό άλλωστε, έχουν σαν στόχο και οι γονείς των μαθητών μας , που πασχίζουν μέσα από πλήθος δυσκολιών , να τους δώσουν όλα τα αναγκαία, για μια καλή μόρφωση στο πλαίσιο του Δημόσιου Σχολείου του  Ελληνικού Κράτους.
       Η  ευγνωμοσύνη  και η εκτίμησή μου ,  περιβάλλει και τον άξιο Υποδιευθυντή του 12ου ΕΠΑΛ , όπως και τους υπεύθυνους διοικητικούς και εκπαιδευτικούς, που υποστηρίζουν την άρτια λειτουργία της Γραμματείας του σχολείου μας. Αν δεν τόνιζα τα παραπάνω, πιστεύω ότι θα ήμουν αγνώμων, μικρόψυχος και άδικος.
       Στην συνέχεια του παρόντος χαιρετισμού, τονίζω ότι όλα τα προαναφερθέντα, αποτελούν τον δικό μου στόχο, που ως Διευθυντής του 12ου  ΕΠΑΛ, έχω θέσει στον εαυτό μου .
       Προσπαθώ και πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα, προς όφελος αποκλειστικό , του συνόλου των μαθητών μας.
       Για εμένα μετράει η τελική κρίση , με την αποπεράτωση των σπουδών των  μαθητών μας και η απόλυση αυτών με επιτυχία, από το σχολείο μας.
       Τελειώνω αυτόν τον χαιρετισμό μου, ευχόμενος στους καθηγητές, ότι   καλύτερο στο διδακτικό τους έργο και στους μαθητές μας, επιτυχίες  στις σπουδές τους στο 12ο ΕΠΑΛ, στην ζωή τους , στην οικογένειά τους, στην  εργασία τους και να έχουν μια καλή θέση στην κοινωνία μας.
       Αγαπητοί  μαθητές, μην αφήνετε την ευκαιρία της γνώσης αναξιοποίητη, τώρα που είστε νέοι σε ηλικία.
       Αδράξτε την κάθε ευκαιρία, για καλή και πλήρη μόρφωση. Θα είστε πραγματικά πλουσιότεροι, στην υπόλοιπη ζωή σας και επιτυχημένοι. Αυτό με σιγουριά, σας το εγγυώμαι εγώ προσωπικά.

  
   Θεσσαλονίκη,   8/1/2015                                                             Ο Διευθυντής
                                                                                          του 12ου   ΕΠΑΛ   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                                                                  
                                                                                                       ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΒΑΪΟΣ
                                                                                                     ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΠΕ17.07